ERVIN FTW

Hányszor kell még kétharmaddal nyerniük, hogy ne a baloldali értelmiségtől rettegjenek?

2018. június 19. - Szalai Ervin

Hallod, 2018 van. Zsinórban harmadik Orbán-kormány. Orbán-rendszer. Orbán KORSZAK. 

Mégis folyamatosan a "balos", "liberális", "sorosista" "értelmiséggel" vannak elfoglalva. Hogy miért nem voltak képesek nyerni a választásokon (???), miért szánalmasak. Miért civilkednek itt, meg tudóskodnak. Elemző- és vitaműsorok, komplett televíziók, rádiók, hírportálok, blogok, publicisták, újságok szinte mással sem foglalkoznak. Vasból vannak, mégis pityeregnek.

Úgy tűnik, még mindig őszintén félnek a "balos értelmiségtől". Az orbáni gondolatnak még mindig fontos és lényeges pontja, hogy őket bármikor felállíthatják az asztaltól, amiért nem tudnak késsel-villával enni. Persze ez baromság, és az sem teljesen világos, kikre gondolnak, mégis szegények ott gubbasztanak az ostromlott erődben, mikor már rég nem jelent rájuk nézve valós veszélyt sem a balliberális értelmiség, sem baloldali pártok, sem senki. Ki kéne merészkedni lassan ezekből a fantáziákból, nem?

Egy régen véget ért háborúhoz akarnak mindenáron csatákat nyerni. Nem kéne lassan valamit igazából megpróbálni elérni? Győzelem után nem az jön? 

 

Üdvözlöm,

ez itt az Ervin FTW blog. Amire itt számíthat, az egy eltartott kisujj. Magyarország egyik legnagyobbja. Gyönyörű kisujj, egyszerűen hatalmas.

És Az Igazság felé mutat. Bámulatos. 

Köszönöm! Toljuk!

Önök sajnos teljesen elfelejtettek hosszútávon gondolkodni

Ellenzéki oldalon nincs megfogható, átélhető, érthető, értelmes, használható, létező vízió. Nincs egy épkézláb narratíva, ami támpontot adhat a választóknak, kik is akarják a szavazatukat és mit szeretnének elérni vele. Kérem Önöket, ne kezdjenek el PROGRAMOKAT keresni butikpártok honlapjain, mert nem erről van szó. 

Hogyan képzelik el Magyarországot 30 év múlva? Mi az, amit átadnának az akkor családot alapító fiataloknak? Milyen országban, hol mennének magyarok nyugdíjba 2038-ban? Nyugdíjba mennek-e egyáltalán az emberek 2038-ban? Vagy egy olyan országot szeretnének, ahol mindenki egész életében dolgozik? Mit fog jelenteni nem csak az, hogy család, de hogyan kell majd azt megalapítani? Amúgy választóik mit gondolnak ezekről a kérdésekről? Az kevés, hogy a következő egy-két ciklusban mit kéne "modernizálni", mire kéne több pénzt költeni, kit kéne leváltani. 

Szóval mit kell? Természetesen nyerni. De 30 év múlva. El kell érni, sőt, azt kell elérni, hogy Magyarország addigra olyan legyen, amilyennek a választókkal közösen megálmodják. 

 

Üdvözlöm,

ez itt az Ervin FTW blog. Amire itt számíthat, az egy eltartott kisujj. Magyarország egyik legnagyobbja. Gyönyörű kisujj, egyszerűen hatalmas.

És Az Igazság felé mutat. Bámulatos. 

Köszönöm! Toljuk!